TIER-5 GEÇİCİ ÇALIŞMA İZNİ VİZELERİ

İNGİLTERE TIER-5 GEÇİCİ ÇALIŞMA İZNİ VİZELERİ

Tier-5 Geçici Çalışma İzni vizesiyle, İngiltere’de 24 aya kadar geçici bir işte çalışabilir veya staj yapabilirsiniz. Tier-5 vizesinin Tier-2 vizesinden temel farkı geçici maiyette olması ve de genellikle gönüllü veya geçici çalışmaları kapsamasıdır. Tier-5 Geçici Çalışma İzni vizesi temelde Tier-2 Genel Çalışma vizesiyle benzerlikler göstermekte ve de İngiltere’de sadece sponsorluk lisansı olan bir firmada çalışmanıza olanak tanımaktadır. Tier-2 vizesinde olduğu gibi Tier-5 vizesinde de İngiltere’de çalışacağınız firmanın sizin için COS (Certificate of Sponsorship) belgesi temin etmesi gerekir. İngiltere’de yerleşik olan firmanın kendi sponsorluk lisansı olmasa bile uluslararası sponsorluk lisansı olan bir kuruluş (örneğin British Council) sponsorluğunda İngiltere’de bir iş yerinde staj yapabilmeniz de mümkündür. Genellikle yaz aylarında Avrupa Birliği Erasmus Programı kapsamında British Council sponsorluğunda İngiltere’ye Erasmus staj yapmaya giden üniversite öğrencileri de Tier-5 vizesi başvurusu yapmaktadır. Diğer vizelerlen farklı olarak, Tier-5 Çalışma izni vizesi sizin İngiltere’de kalış sürenize bağlı olarak verilir ve bu süre sonunda İngiltere’den ayrılmanız gerekir. Örneğin İngiltere’de 3 ay çalışacaksanız, alacağınız Tier-5 vizesinin uzunluğu 3 ay + 28 gün olacak şekilde belirlenecektir.

Diğer puanlama sistemi başvuruları gibi Tier-5 vizesi başvurularında da belirli bir puan alma zorunluluğunuz vardır. Geçerli COS belgesinden 30, maddi yeterlilikten 10 puan olmak üzere toplamda 40 puan almanız Tier-5 başvurularının ön koşuludur. Tier-2 vizesinde de bahsedildiği üzere, maddi yeterliliği sağlamak için şahsi hesabınızda 90 gün süreyle 945 GBP bulundurmanız veya İngiltere’de çalışacağınız firmanın İngiltere’de ilk ayki yaşam gideri masraflarınızı karşılayacağını taahhüt etmesi gerekmektedir.

Tier-5 vizelerinin İngiltere’de çalışılacak olan pozisyonun içeriği ve süresine bağlı olarak alt kategorileri bulunmaktadır. Bu alt kategoriler ise şunlardır: Tier-5 Government Authorized Exchange, Tier-5 Youth Mobility Scheme, Tier-5 Charity Worker, Tier-5 Creative and Sporting, Tier-5 International Agreement, Tier-5 Religious Worker.

İngiltere’de kısa süreli, gelir elde edebileceğiniz bir aktivite için bulunuyorsanız (örneğin konser vermek, kitap imzalamak, sergi açmak gibi) başvurmanız gereken vize türü Tier-5 vizesi değil Permitted Paid Engagements vizesidir ve bu vize ile ilgili her türlü sorularınız için de bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Tier-5 vizesi ile ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.